[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vor fi majorate indemnizațiile unice pentru tinerii specialiști, medici, farmaciști, personal medical și farmaceutic
6 Decembrie

Cu votul majorității deputaților, a fost modificat articolul 11 din Legea ocrotirii sănătății, urmând să fie majorate indemnizațiile unice acordate pentru tinerii specialiști, medici, farmaciști, personal medical și farmaceutic, transmite CURENTUL.

Astfel, indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora, începând de anul viitor, de la 45 mii de lei la 120 mii de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic – de la 36 mii de lei la 96 mii de lei. Indemnizația urmează să fie achitată în trei tranșe egale, a câte 40 mii de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv a câte 32 mii de lei, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Proiectul mai prevede acordarea acelorași indemnizații și pentru absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și ai învățământului profesional tehnic medical, care și-au efectuat studiile în bază de contract sau din contul bugetului de stat și care vor fi angajați în baza repartizării eliberate de Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale.

Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător. Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua.

De indemnizații unice vor beneficia, potrivit estimărilor, 1 260 de beneficiari.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților