Peste 200 de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat verificări în pieţele şi magazinele alimentare din ţară, transmite CURENTUL.
Aceştia au făcut 525 de inspecţii, în urma cărora au depistat 149 de încălcări. Despre aceasta a anunţat Directorul General ANSA, Vladislav Cotici, în cadrul unui briefing de presă.
„O atenţie deosebită o atragem în pieţe, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia”, a declarat Cotici.
Totodată, directorul ANSA a susținut că inspectorii fac şi controale la asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezonier în câmp. ANSA reiterează operatorilor economici în domeniu să respecte toate cerințele de prevenire a răspândirii noului coronavirus impuse de autorități.
„Inspectorii efectuează inspecţii şi în câmp. Verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru a ne proteja de COVID-19. Aceştia verifică procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp. Astfel, atunci când muncitorii i-au masa în câmp, agentii economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor întrucât suntem în perioada caniculară şi putem avea şi alte probleme, precum intoxicaţiile”, a precizat Vladislav Cotici.
Cristina Pendea