[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Voronin: „PCRM luptă pentru integritatea și suveranitatea țării”
19 Noiembrie

Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) și-a desfășurat astăzi, Congresul VIII, în cadrul căruia a fost prezentat raportul de activitate și raportul de gestiune a acestuia, transmite CURENTUL.

În prezentarea raportului de activitate, președintele PCRM, Vladimir Voronin, a enumerat toate cifrele și datele ce țin de componența partidului, ce a reușit timp de 4 ani de la ultimul Congres să îndeplinească partidul, eșecurile, pierderile și viitoarele acțiuni.

Totodată, în discursul său, Vladimir Voronin a menționat că activitatea partidului a fost întotdeauna în interesul cetățenilor și că acesta va continua să promoveze valorile unei societăți unde sunt respectate simbolurile naționale.

„Guvernării actuale îi este paralel de societate, ei vor doar să-și mențină majoritatea parlamentară. O mare importanță pentru țara noastră a fost declararea independenței și suveranității. Noi am fost din 2009 încoace în opoziție. Parlamentarii și-au consolidat pozițiile în Parlament și au uitat care este menirea acestora. Noi am depus numeroase solicitări privind schimbarea compoziției Parlamentului, dar nimic nu s-a schimbat și, astăzi, cetățenii nu mai au nimic „prin buzunare”. Multora le va trebui încă 5 ani ca să înțeleagă că noi am avut dreptate”, a precizat el.

Vladimir Voronin a mai spus că mulți cred că comuniștii asta e trecutul, dar acum vor vedea că ei în tot ceea ce s-a întâmplat până acum au avut dreptate.

„În toți acești 23 de ani, noi am luptat pentru valorile societății și statului nostru. Am avut peste 69% din moldoveni care credeau în comunism. În câțiva ani rândurile noastre s-au redus din membri din cauza unor ideologii false ale politicienilor. De asemenea, mulți ne-au trădat și au plecat în alte partide. Timp de 4 ani am exclus 5 546 de membri și electoratul nostru a scăzut cu peste 37 de mii de cetățeni. Dar avem raioane unde noi suntem apreciați și acei oameni lucrează pentru promovarea idealurilor comuniste. În pofida tuturor dificultăților, membrii noștri sunt activi și primii reacționează la identificarea unor ilegalități. Deputații noștri au susținut toate proiectele de lege ce țin de societate în Parlament. Cred că doar un lucru disciplinar, făcut cu bună voință și în folosul societății va duce la prosperarea partidului nostru. Ne bucură că în rândurile noastre sunt și tineri care țin la valorile acestui stat și știu pentru ce luptă. Scopul nostru este crearea unei societăți socialiste și cu asta ne mândrim”, a conchis Vladimir Voronin.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților