[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Voronin comentează cele 100 de zile a coaliției de guvernare: „Discuții și intrigi”
23 Septembrie

Liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, spune că în acele 100 de zile de guvernare a noii coaliții au fost doar intrigi și discuții, transmite CURENTUL.

Vladimir Voronin precizează că nu a văzut nici un program de activitate.

„Este o primă etapă când trebuie să fie trase unele concluzii. Să-și asume unele lucruri, să-și facă un plan bine gândit a proiectelor de legi, reieșind din obligațiunile față de cetățeni, a programelor preelectorale, dar și același Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. Nu observăm nimic din acestea. Noi, cei din opoziție, în orice caz nu am citit, nu am auzit, nu am văzut nici un fel de program. Nimic.

Recent Maia Sandu a solicitat de la structurile europene asistență pentru dezvoltarea „satului european”. Au luat proiectul nostru „Satul moldovenesc” și îl numesc „Satul european”. Satul acum nici nu mai este sat, au rămas numai case părăsite. Trebuie de început de la un program demografic, un program pentru a întoarce cetățenii acasă, un program de ocrotire a sănătății cetățenilor. Iată de ce program avem nevoie”, spune Vladimir Voronin.

De asemenea, liderul PCRM punctează că în aceste 100 de zile nu s-a făcut nimic.

„Dacă vorbim în linii generale, în aceste 100 de zile am fost martori numai la intrigi și discuții. Toți se fac deștepți și ştiu ce trebuie de făcut, dar nu este clar cine trebuie să facă și de ce nu s-a făcut nimic în aceste 100 de zile.

Eu, personal, nu văd ce o să facă ei mai departe. Am o neîncredere totală în componența nominală a acestei guvernări, analizând nivelul de inteligență şi de dezvoltare intelectuală a actualilor membrii ai Guvernului şi parlamentarilor. Deducem că ei se gândesc numai la ei și cum să se mențină la guvernare”, a mai spus Vladimir Voronin pentru tribuna.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților