[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Cebotari: „Va crește responsabilitatea judecătorilor în actul de justiție”
8 August

Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) va avea noi funcționalități ce vor contribui semnificativ la îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au semnat un acord de colaborare în acest sens, informează CURENTUL.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a afirmat că „în sec. XXI o mulțime de procese au trecut în spațiul virtual. Justiția este de neimaginat fără utilizarea noilor tehnologii. Implementarea acestor soluții va contribui la operativitatea, corectitudinea procesului și încrederea cetățeanului față de justiție. Totodată, va crește responsabilitatea judecătorilor în actul de justiție. Vrem să venim în fața cetățenilor cu un produs foarte clar, intuitiv, extrem de simplu”.

Echipa proiectului va dezvolta actualul PIGD conferindu-i noi funcționalități pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Astfel, vor fi automatizate procedurile interne de lucru în instanțe: gestionarea fluxurilor de dosare, datele privind performanța activității instanței, planificarea bugetară și resursele umane. Acest fapt va oferi cetățenilor un acces ușor la diverse servicii electronice ale instanțelor.

Programul pentru Justiție Transparentă are un buget de 4,9 milioane dolari, preconizat pentru derulare în perioada 2017 – 2019. Echipa proiectului va selecta dezvoltatorul tehnic pentru sistemul informațional PIGD. Pentru utilizarea acestuia, toți judecătorii și personalul instanțelor vor fi instruiți în cadrul Programului Justiție Transparentă susținut de USAID.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților