[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Cebotari: „Reforma justiției nu a fost finanțată din exterior”
24 Noiembrie

Toate finanțările reformei justiției sunt făcute din bani publici, din bugetul de stat. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

Ministrul spune că acțiunile planificate în anii precedenți stopează implementarea acțiunilor pe anul curent și din această cauză se finanța mai mult decât era planificat.

„Realitatea este una simplă – această strategie nu a mai fost finanțată din exterior, așa cum a fost gândită încă din 2015. Toate finanțările sunt făcute din bani publici, din banii naționali, de la bugetul de stat. Bugetul planificat a fost întotdeauna în creștere. Am finanțat mai mult decât chiar inițial era planificat, conform strategiei. În 2017, s-a confirmat un singur lucru – este insuficient să realizezi niște acțiuni în 2016, dacă ele au fost planificate în 2014 și 2015, pentru că există problemele birocratice și la Bruxelles. Atunci când banii erau planificați pentru o perioadă și ei nu au fost valorificați pentru că nu a existat un angajament atât de plenar din partea autorităților de la Chișinău, iată avem și acest ecou. Nu trebuie însă să blamăm acea perioadă, pentru că erau și anumite probleme legate de conflicte, de instabilitatea politică de aici, de la Chișinău, doar că este un semn rău și descurajant pentru noi. Credeam că se putea de comunicat diferit, probabil am greșit”, a spus Vladimir Cebotari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților