[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Țurcanu: Toate proiectele mai mari de 4 ani nu sunt acceptate în Primărie
8 Octombrie

Candidatul Partidului Popular Românesc (PPR) pentru șefia Capitalei, Vlad Țurcanu, consideră că, pentru realizarea proiectelor în Capitală, pot fi accesate resurse financiare din partea finanțatorilor externi și din bugetul municipal, transmite CURENTUL.

Vlad Țurcanu a menționat că în Primărie nu se acceptă proiectele care au mai mult de 4 ani, timp cât durează mandatul celor aleși.

„Trebuie să nominalizăm pe cei care ne-au ajutat și pe care putem să ne bazăm: BERD, BEI, Guvernul Suediei, UE, americanii prin intermediul proiectelor guvernamentale. Foarte multe proiecte nu au putut fi realizate în trecut din cauze subiective. Din partea finanțatorilor a existat o deschidere maximă. Proiectele mari nu au prins contur, deoarece CMC și la nivelul Primarului nu se acceptă proiectele care depășesc perioada mandatului.

O altă soluție este ca bugetul Chișinăului să se dubleze, chiar să se tripleze. Și acest lucru ar fi posibil dacă ar fi transparentizate toate acțiunile Primăriei, dar și relația între funcționari și cei care dezvoltă proiecte în zona imobiliară, dar și activitatea direcțiilor”, a spus Vlad Țurcanu.

În acest context, PPR lansează astăzi 3 spoturi, care fac o paralelă între orașele din România și Chișinău pentru a prelua practicile bune și a le implementa în Capitală.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților