[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Țurcanu: Ne vom dispensa în curând de toți cei care cred că ne pot râde în față
27 Ianuarie

Directorul IPNA Teleradio – Moldova, Vlad Țurcanu, spune că a declanșat o anchetă de serviciu pentru a stabili cauzele difuzării în noaptea de Revelion a mesajului vechi al Președintelui țării, transmite CURENTUL.

Vlad Țurcanu spune că s-a remarcat redactorul șef de la Actualități.

„Din primele zile ale mandatului meu la Teleradio-Moldova le-am spus șefilor de redacții care s-au compromis în anii din urmă, printr-un servilism dezagreabil față de fostele puteri, că trebuie să facă un pas înapoi și să-i lase pe alții să îndrepte ce au stricat ei.

Unii s-au retras în liniște. Alții au stăruit să rămână în funcții, prevalându-se de Codul muncii, care le apără drepturile.

Îi trădează, însă, reflexele. La radiodifuziune, redactorul șef de la Actualități, același din ultimii 10 ani, a aprobat acum două săptămâni un buletin de știri din care lipseau știrea momentului din Republica Moldova și știrea zilei din Europa. Dumnealui reușise să se remarce încă de pe 31 decembrie, când a admis, din incompetență sau rea-voință, difuzarea în noaptea de Revelion la Radio Moldova a unui alt mesaj de felicitare al președintei Maia Sandu decât cel cuvenit, în emisie răsunând versiunea din 2020 a mesajului prezidențial”, spune Vlad Țurcanu.

El spune că a fost declanșată o anchetă de serviciu, dar spun e că „într-un fel sau altul, ne vom dispensa în curând de toți cei care cred că ne pot râde în față, făcându-ne de rușine meseria și colegii”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților