[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu Victoria Dunford. Au discutat despre proiectele comune pentru persoanele cu nevoi speciale
26 Mai

Fondatorul fundaţiei Edelweiss, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Victoria Dunford, fondatoare AO Moldova Aid, potrivit publika.md.

Victoria Dunford a mulțumit lui Vlad Plahotniuc pentru implicarea și pentru susținerea AO Moldova Aid în proiectul privind Centrul Phoenix și a declarat că acest sprijin „a venit exact în momentul în care centrul se afla în impas”.

La rândul său, Vlad Plahotniuc a ținut să îi mulțumească Victoriei Dunford pentru modul cum înțelege să ajute oamenii, pentru că nu a uitat nici o clipă pe cei de acasă, deși ea este stabilită în Marea Britanie de mulți ani.

Totodată, Fondatorul Edelweiss a salutat și modul în care dumneaei activează în diaspora moldovenească și a precizat că „este important să vedem modalitatea cum îi putem întoarce acasă, dar în mare parte noi știm că trebuie să le asigurăm condiții de trai aici, în Moldova. Unii pleacă pentru a căuta de lucru, alții pleacă să învețe. Nu e o problemă că oamenii pleacă, dar e o problemă dacă aici nu schimbăm lucrurile pentru ca ei să revină în țară”.

În anul 2015, Dunford a deschis în Orașul Rîșcani, Centrul Phoenix, destinat copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. Pentru întreaga sa activitate în susținerea copiilor cu dizabilități, aceasta a fost decorată în anul 2016, de către  regina Marii Britanii, cu distincția British Empire Medal.

Victoria Dunford a menționat că își dorește în continuare o colaborare cu Vlad Plahotniuc și a adăugat că, datorită oamenilor buni și a acțiunilor acestor Fundații, avem speranța că totul va fi bine.

Cele două Fundații vor avea și în următoarea perioadă proiecte comune pentru persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova.

Sursa: publika.md

Inapoi la arhiva noutaților