[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc: „De la Comisia de la Veneția așteptăm recomandări și nu un aviz”
13 Iunie

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, precizează că din partea Comisiei de la Veneția trebuie să fie transmise recomandări, nu aviz pozitiv sau negativ asupra proiectului de lege ce ține de modificarea sistemului electoral, așa cum se speculează. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului de după ședința săptămânală a partidului, transmite CURENTUL.

Potrivit președintelui PDM, recomandările vor fi luate în calcul și bine analizate pentru a eficientiza proiectul de lege.

„Se insistă că trebuie să vină un aviz din partea Comisiei de la Veneția. Vreau să precizez că, vor fi niște recomandări, nu aviz negativ sau pozitiv. Vreau să fie clară poziția PDM – noi vom analiza cu toată deschiderea și interesul expertiza făcută. Noi am transmis proiectul de lege Comisiei de la Veneția, pentru că vrem ca expertiza tehnico-juridică făcută să fie luată în considerare pentru ca să corespundă cu standardele internaționale. Vor fi mai multe discuții pe intern și pe extern, pentru ca schimbarea sistemului electoral să se producă conform normelor internaționale”, a spus Vlad Plahotniuc.

Totodată, liderul PDM menționează că este regretabil că „unele ONG-uri mici și opoziția încearcă să inducă cetățenii în eroare”.

„Respectăm dreptul la opinie, dar nu putem accepta ca aceste grupuri mici să ia dreptul de a se numi „societate civilă” și să reprezinte toți moldovenii, pentru că sunt puțini. Este regretabil că, opoziția neparlamentară se ascunde după un grup mic de ONG-uri. Să iasă în fața cetățenilor și să le spună direct de ce nu este bine să-și aleagă deputatul singuri, dar pe liste de partid. Oamenii vor să știe ce deputați au în Parlament. Noi vom merge mai departe cu acest proiect de modificare a sistemului electoral”, a spus Vlad Plahotniuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților