[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc: „Am făcut multe greșeli în viață, dar niciodată nu mi-am trădat țara”
8 Iunie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu recunoaște legimitatea acestui Parlament și nici numirile și proiectele votate astăzi, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a menționat că singurii în drept să depășească criza adusă de PSRM și Blocul ACUM sunt cetățenii.

„Vom face tot posibilul ca R. Moldova să nu ajungă într-o crriză și mai mare decât cea în care au băgat-o PSRM și Blocul ACUM. Am făcut ședință cu colegii din partid și s-au luat măsurile necesare ca toate instituțiile statului să funcționeze în mod normal. PDM consideră că singurul în drept deplin să lămurească criza adusă este poporul. De astăzi, considerăm că, noi, cetățenii R. Moldova, nu mai avem un Președinte legitim și poporul e în drept să-și aleagă alt președinte. Vom insista ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc concomitent cu cele locale, iar bani pentru organizarea acestora se vor lua din finanțarea partidelor politice participante la alegerile parlamentare”, a spus Vlad Plahotniuc.

De asemenea, liderul PDM s-a referit și la negocierile avute cu Președintele țării.

„Confirm, personal, negocierile avute cu Igor Dodon în numele PSRM. Timp de 3 luni am avut multe discuții și am încercat să găsim o formulă de parteneriat tehnic. Înțelegeam că nu putem face coaliție politică, dar am ajuns la un consens. Am vrut să facem parteneriat pe platforma socială și economică. Totuși, să semnez federalizarea țării nu am vrut. Asta ar fi însemnat să-mi trădez colegii de partid, țara și să devin complice la planul său odios. Nu sunt un om perfect. Am făcut greșeli în viață, dar niciodată nu am acceptat să-mi trădez țara. Nu am vrut să negociez împotriva cetățenilor. Când mi-a propus aceste condiții inacceptabile, am spus că mai bine mergem în anticipate și el a fost de acord. Ulterior, văzând că poate profita de naivitatea Blocului ACUM, a hotărât să-și ducă planul până la capăt”, a mai spus Vlad Plahtniuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților