[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat și-a retras cererea: Nu vreau să fiu judecat de aceiași judecători ai CC
26 Iunie

Ex-Premierul Vlad Filat nu consideră oportun ca judecătorii actuali ai Curții Constituționale (CC) să se expună asupra cererilor depuse cu privire la cauza sa penală, pentru că nu are încredere în ei, informează CURENTUL.

Potrivit avocatului, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, Vlad Filat a cerut să fie retras recursul depus anterior împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională, cu încetarea procedurii în recurs.

„Nu vreau să fiu judecat de aceiași judecători. S-au întâmplat anumite evenimente după ce am scris cererea”, a spus Vlad Filat.

Totodată, avocatul Victor Munteanu a declarat: „Chiar dacă retragerea recursului prejudiciază drepturile sale procesuale în cadrul cauzei penale, domnul Vlad Filat a considerat ca și poziție civică, în lumina ultimelor evenimente din țară, în special a deciziilor judecătorilor CC și a avizului Comisiei de la Veneția privind aceste hotărâri, că e inoportun ca judecătorii actuali ai acestei Curți să se pronunțe asupra cererilor sale”.

Victor Munteanu a spus că vor vedea cum vor evolua lucrurile și vor decide dacă vor reveni la această cerere sau nu.

De menționat că, potrivit apărării, în cadrul examinării celei de a doua cauze penale în privința Vladimir Filat, avocații au cerut să fie verificată constituționalitatea articolului 40, alineatele 1 și 3, Cod de Procedură penală, care se referă la competența teritorială în materie penală și la instanța competentă să examineze un dosar.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților