[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: „Reușitele” PAS în tocarea banilor publici sunt atât de mari, încât azi R.Moldova a ajuns în stare de urgență autentică
29 Noiembrie

PAS declară că starea de urgență nu va mai fi prelungită.

Starea de urgență declarată inițial de guvernare a fost una falsă. PAS a avut nevoie de starea de urgență falsă ca să poată guverna prin decizii și ordine ilegale. PAS a folosit starea de urgență numai pentru două lucruri: pentru a ataca drepturile și libertățile cetățenilor Republicii Moldovei și pentru a cheltui pe ascuns banii publici. În starea de urgență PAS nu a rezolvat nicio problemă – ei au generat probleme.

Însă.

„Reușitele” PAS în tocarea banilor publici, în dărâmarea economiei, în atacarea și nedreptățirea oamenilor sunt atât de mari, încât azi Republica Moldova a ajuns în stare de urgență autentică.

PAS a indus Moldova în stare de urgență economică, socială și demografică. Depopularea țării, îmbătrânirea dramatică a societății și intensitatea exodului reprezintă amenințări cu adevărat existențiale produse de guvernarea PAS.

PAS a indus Republica Moldova în stare de urgență în educație și sănătate. Deficitul acut de pedagogi și de medici ne transformă în țară cu școli și spitale, dar fără servicii de educație și de sănătate în tot mai multe localități și regiuni. Guvernarea nu a găsit resurse pentru a indexa pensiile și a crește salariile învățătorilor și medicilor, în schimb a găsit resurse pentru a oferi miniștrilor și deputaților salarii de 75 000 lei.

PAS a indus Moldova în stare de urgență în agricultură. În 2023, băncile comerciale câștigă 4 miliarde și 400 milioane lei din dobânzi pentru creditele oferite Guvernului. Guvernul PAS are miliarde pentru băncile comerciale, nu și pentru miile de fermieri, care s-au pomenit în criză în mare parte din cauza incompetenței lor.

PAS a indus Moldova în stare de urgență în justiție. Justiția PAS este mostră de injustiție, dreptatea PAS este mostră de nedreptate, precum și “vremurile bune” aduse de PAS sunt mostră de vremuri nebune.

Acum Republica Moldova este în stare de urgență autentică – și această urgență se numește PAS.

Acțiunile de protest ale agricultorilor sunt doar un început.

PAS trebuie să se pregătească să răspundă în fața sutelor de mii de oameni pe care i-a sărăcit și nedreptățit. Să răspundă pentru imoralitate, iresponsabilitate și injustiție.
Momentul adevărului este foarte aproape.

Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

Inapoi la arhiva noutaților