[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: „Problemele din țara noastră sunt în birourile de conducere ale Președinției, Parlamentului și Guvernului”
23 Februarie

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a venit cu un nou comentariu pe rețelele de socializare, în care vorbește despre problemele din țara noastră, care „sunt chiar în inima Chișinăului. În birourile de conducere ale Președinției, Parlamentului și Guvernului”.

Vă prezentăm textul integral semnat de fostul Premier: 

Războiul din Ucraina și agresivitatea imperialistă a lui Putin nu sunt explicații suficiente pentru sărăcirea dramatică a oamenilor, pentru plecarea tinerilor din Moldova și depopularea țării, pentru plecarea investițiilor și afacerilor din Moldova și pentru ruinarea sistemică a economiei naționale.

Pentru ca, în același timp, guvernarea Maiei Sandu a crescut substanțial cheltuielile de întreținere a Aparatului Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Pentru că, în același timp, miniștrii și deputații au ajuns să fie plătiți ca și bancherii.

Pentru că, în același timp, numărul miniștrilor și al secretarilor de stat aproape s-a dublat. Și toți ei au mașini la scară, șoferi și asistenți.

Pentru că guvernarea a decis că 100 de deputați, câteva zeci de miniștri și secretari de stat sunt mult mai importanți pentru țară decât câteva zeci de mii de medici și asistenți medicali, învățători și educatori, domenii unde avem deficit de mii de specialiști, fapt care ruinează sistemele naționale de Educație și Sănătate.

Pentru că creșterea tarifelor la gazele naturale este efect al procurării frauduloase a gazelor naturale de către guvernare de zeci de miliarde de lei.

Pentru că guvernarea a procurat fraudulos și foarte scump păcură de calitate foarte proastă, care au achitat-o chișinăuienii prin facturile de la Termoelectrica.

Pentru că în același timp, guvernarea Maiei Sandu a găsit miliarde de lei pentru SIS, procuratură, CNA, pentru radare, pentru armată și pentru poliție, pentru adunări în Piața Marii Adunări Naționale și referendumuri, dar nu găsește bani pentru fermieri și pensionari.

Maia Sandu se înarmează.
Se înarmează pentru a se apăra de nemulțumirea tot mai mare, a tot mai mulți oameni.
Supărarea oamenilor pe guvernarea Maiei Sandu este mai mult decât motivată.
Pe lângă cele enumerate, pe oameni îi supără că această guvernare strâmbă refuză în cel mai nesimțit mod să discute cu oamenii.
Maia Sandu refuză să audă nevoile și îngrijorările oamenilor, și nici nu vrea să se ocupe de rezolvarea problemelor societății. Ea este ocupată de grijile ei.
Să mai cumpere radare, să împartă spațiile de la aeroport, să impună oamenii să consume gazele naturale foarte scumpe cumparate fraudulos de camarila ei prin deciziile CSE.
Fermierii au ieșit în stradă nu pentru că sunt răi, politizați sau trădători.
Ei au ieșit pentru că sunt obraznic ignorați și falimentați de guvernare.
Ei practic sunt alungați din țară de Maia Sandu.
Fermierii nu doar protestează împotriva obrăzniciei și hoției guvernării. Fermierii cer ajutorul nostru – al poporului Republicii Moldova.
Azi fermierii au nevoie de ajutorul Învățătorilor și al medicilor, al asistenților medicali și al educatorilor, al tinerilor și al pensionarilor, al oamenilor de afaceri și al reprezentanților autorităților publice locale – al tuturor celor care au pătimit și pătimesc în urma guvernării Maiei Sandu.
Nesimțirea camarilei Maiei Sandu nu are limite.
După ce a calomniat toată opoziția și a etichetat-o ca “trădătoare”; după ce a închis instituțiile media neloiale; după ce și-a supus obraznic toate instituțiile de stat; după ce a transformat Moldova 1 într-o companie de buzunar a PAS, ea a început să-i atace și pe fermieri cu minciuni.
Leaderii fermierilor deja sunt etichetați ca hoți și profitori.
Maia Sandu continuă să ne dezbine și să ne certe – pentru că dezbinați ea ne poate asupri.
Să fie clar.
Hoți și profitori sunt PAS în frunte cu Maia Sandu.
Iar noi trebuie să ne unim pentru a scăpa de ei și a readuce țara pe făgașul construcției și dezvoltării.
Acest făgaș nu este unul spectaculos și zgomotos, și dezvoltarea nu se produce instant.
Dar când pășim pe făgașul dezvoltării și al construcției, oamenii, zi după zi, lună după lună, an după an, trăiesc mai bine, nu mai rău.
Problemele noastre nu sunt în afara țării – problemele noastre sunt chiar în inima Chișinăului.
În birourile de conducere ale Președinției, Parlamentului și Guvernului.
Inapoi la arhiva noutaților