[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: Europa, în percepția mea, nu e ceea ce se întâmplă acum la noi
25 Martie

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că Europa nu înseamnă ceea ce se petrece acum în Republica Moldova și, dacă lucrurile vor continua în asemenea manieră, atunci cetățenii ar putea să nu mai dorească aderarea la Uniunea Europeană, informează CURENTUL.

„Europa, în percepția mea, nu este dictatură și nici cenzură, ci bunăstare, democrație și justiție. Asta nu e ceea ce se întâmplă acum la noi. Dacă lucrurile vor continua așa, atunci 100% că toți vor spune: dar pentru ce avem nevoie de o asemenea Europă?”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „De facto” de la Exclusiv TV.

Totodată, liderul PLDM a spus că deja este clar că referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale și deja discuțiile trebuie să fie despre ce urmează.

„Deja e o axiomă că, dacă Maia Sandu vrea asta trebuie să se întâmple… Trebuie să ne împăcăm cu gândul că referendumul se va desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Atunci când a fost anunțată ideea, noi am spus foarte clar care sunt riscurile… Noi și acum putem spune că, ceea ce fac ei e irațional și chiar ilegal, dar, având hotărârea Curții Constituționale, trebuie deja să vorbim despre ceea ce urmează”, a mai menționat Vlad Filat.

Inapoi la arhiva noutaților