[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: Disperarea nu este motiv pentru acțiuni iresponsabile. Este necesar ca imediat să fie anulat acest vot rușinos și ticălos
4 Decembrie

Fostul Premier Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), susține că un Parlament ales în baza unui sistem bazat pe corupție și presiune, ce a transformat migrația deputaților în cea mai reușită afacere din Republica Moldova, a aruncat ieri în aer relațiile strategice stabilite de-a lungul timpului între Republica Moldova și SUA, informează CURENTUL.

Tot el spune că rezilierea contractului cu SUA ce prevedea transferarea Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al ambasadei SUA este nu doar un act neprietenesc și agresiv, dar este și o sfidare a partenerilor noștri strategici și în final a bunului simț.

„SUA a fost de-a lungul timpului un partener loial care a fost împreună cu noi în cele mai grele momente, inclusiv în această perioadă de pandemie, iar sprijinul financiar acordat în anii de după independență Republicii Moldova se apropie de două miliarde”, scrie Filat, pe Facebook.

La fel, Filat spune că votul de ieri este efectiv un atentat la interesele naționale ale Republicii Moldova. „Disperarea nu este motiv pentru acțiuni iresponsabile. Este necesar ca imediat să fie anulat acest vot rușinos și ticălos. Iar, dacă acei din Parlament nu au discernământ, atunci Igor Dodon este obligat să nu promulge această decizie iresponsabilă, altfel responsabilitatea și consecințele le va suporta el personal”, a conchis liderul PLDM.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților