[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat despre salariile de 50 de mii a miniștrilor: „Măsura domnilor, măsura! Ăsta ar trebui să fie salariul…”
31 Mai

Ex-Premierul Vlad Filat a venit cu un comentariu cu privire la faptul că miniștrii vor primi un salariu de 50 de mii de lei, în loc de 26 mii de acum, menționând: „Măsura domnilor, măsura! Se zice că într-una dintre disputele avute în parlament cu oponentul său politic, național-liberalul I. C. Brătianu, atunci prim-ministru al României, marele istoric Nicolae Iorga, una dintre cele mai proeminente figuri politice ale vremii, îl întreabă, cu aer superior, ce ar putea învăța un savant ca el, de la un inginer ca Brătianu, acesta din urmă răspunzându-i sec: „Măsura, domnule profesor, măsura!“”, informează CURENTUL

„Mulți din cei care guvernează astăzi Moldova au activat în Guvernele pe care le-am condus, recunosc, având salarii mici. După argumentele expuse în favoarea majorării salariilor guvernanților reiese că atunci nu au făcut performanță. Acum îmi sunt clare mai multe lucruri…”, a mai spus politicianul.

Vlad Filat a venit și cu unele cifre.

„Să revenim la măsură. În România salariu Ministrului este de 83000 lei md. Pensia medie de 7500 lei md. Un calcul simplu arată că pensia medie este de 11 ori mai mică de cât salariul unui ministru. Dacă este să păstrăm proporția, la noi pensia medie este de 3196 lei md x 11 = 35000.

Dacă nu mai puteți fără majorare de salariu, atunci ăsta ar trebui să fie salariul, dacă-l vreți mai mare, majorați pensiile! Să nu mai vorbesc de salariile la profesori, medici, educatori, bibliotecari, primari, funcționari publici toți ceilalți”, a conchis fostul Premier.

Inapoi la arhiva noutaților