[ X ]
Vlad Filat, despre licitația fără final de la aeroport: Toate jonglările astea sunt de râsul lumii
23 Septembrie

Fostul premier Vlad Filat a criticat din nou modul în care autoritățile gestionează procesul licitațiilor spațiilor comerciale de la aeroport. Potrivit lui, concursurile nu sunt decât un circ și le-a recomandat celor care le organizează să-și asume public faptul că vor să transmită spațiile comerciale unei singure companii – „Lagardere”, singura firmă care, de fapt, a participat la toate licitațiile de până acum, scrie Unimedia.info.

„În ceea ce ține de aeroport… Circul ăsta care se întâmplă odată cu licitația, cu schimbări de legi, cu învârtitul și răsvârtitul… Dar asumați-vă, spuneți: noi am decis că transmitem aceste locații companiei franceze „Lagardere” și totul o să fie foarte clar. Dar toate jonglările astea sunt de râsul lumii”, a spus Filat.

Fostul premier a acuzat autoritățile și faptul că „nu au capacitatea de a gestiona în general aeroportul”.

Recent, AIC a anunțat prelungirea procedurii de licitație, singura ofertă venind de la compania Lagardere.

Pe 21 iunie 2024, a treia licitație pe spațiile comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost suspendată.

Decizia a venit după ce pe20 iunie 2024, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul deputatului PAS Radu Marian, cu privire la majorarea termenului chiriei spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, votat în Parlament în luna mai 2024. Astfel, CC a admis sesizarea deputaților BCS și a decis că articolul 13 alineatele (41) şi (42) și pct. 261 din Anexa la Legea nr. 121 din 4 mai 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice este neconstituțional.

Mai multe persoane au afirmat că licitația privind transmiterea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi trucată, iar caietul de sarcini ar fi fost scris în favoarea unei companii franceze.

Acuzațiile au fost respinse de către reprezentanții PAS, însă Olesea Stamate, deputat PAS, a declarat că s-ar simți deranjată dacă această companie ar câștiga licitația, deoarece astfel s-ar confirma zvonurile de până acum.

Andrei Spînu a afirmat că scandalul din jurul licitației de la Aeroport este generat de grupul criminal Șor. „Eu nu am nicio treabă cu compania despre care se vorbește. Să fie clar”, a declarat ministrul.

Inapoi la arhiva noutaților