[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat despre dosarul în care a fost achitat: Era ținut la murat până CEDO a decis să examineze cererea mea în regim prioritar
8 Mai

Vlad Filat, președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fost Prim-ministru al Republicii Moldova, a spus că a așteptat mult decizia de ieri a instanței, dar și că dosarul în care a fost achitat era unul „de rezervă”, informează CURENTUL.

„Eu această sentință am așteptat-o foarte mult timp – 9 ani. Acest dosar are la bază un denunț, făcut de Usatîi pe 28 august 2015, la baza acelui denunț au fost acte puse la dispoziție de CNA. Ulterior, a fost depus pe numele procurorului general de atunci, ulterior – la 26 septembrie a fost pornit acest dosar. Acest dosar a fost pornit înainte de dosarul din 15 octombrie 2015, în baza căruia am fost condamnat ulterior. La baza acestui dosar sunt fapte, inclusiv suma de bani care se regăsesc în dosarul de condamnare – repetitiv s-a venit în acest dosar.

Mai mult, acest dosar, vă spun cunoscând în cauză, era unul de rezervă, era ținut la murat… până am renunțat la serviciile fostului avocat și CEDO a decis să examineze cererea mea în regim prioritar.

Eu nu aveam cum să fiu, legal vorbind, condamnat în acest dosar, deoarece nu sunt subiect, iar element constitutive pentru infracțiuni în acest dosar nu sunt”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Totodată, Vlad Filat a spus că, în acest dosar, cel puțin după plecarea lui Plahotniuc, i-au fost respectate toate drepturile procesuale, a avut parte de un proces echitabil și a simțit „ce înseamnă să ai apărători care nu doar urmăresc factura”.

Inapoi la arhiva noutaților