[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat a depus o contestație la Curtea de Apel
17 Septembrie

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) susțin că au luat atitudine față de Circulara CEC nr. 2796 din 15.09.2020, care, potrivit lor, interpretează tendențios legislația electorală, în special aspectele ce vizează participarea partidelor în campania electorală și finanțarea campaniei candidaților săi înregistrați pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, informează CURENTUL.

Prin urmare, partidul anunță că a fost depusă o contestație: „Președintele PLDM, Vlad Filat, a depus azi o contestație la Curtea de Apel, prin care califică Circulara CEC drept neconstituțională și abuzivă și solicită instanței anularea ei integral”.

De menționat că, ieri, Comisia Electorală Centrală (CEC) a venit cu o reacție la acest subiect. În acest fel, Comisia a chemat la calm toți subiecții electorali, în special concurenții electorali și i-a îndemnat să nu implice Comisia în jocuri politice și să respecte cu strictețe prevederile legale în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului din 1 noiembrie.

În același context, amintim că ieri Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut demisia șefiei CEC. Dorin Cimil nu a reacționat la solicitarea partidului care, anterior, l-a propus în calitate de membru.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților