[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viziunea noului viceprimar al Capitalei asupra problemei gheretelor. „Sunt două puncte de vedere…”
20 Noiembrie

Noul viceprimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, consideră că gheretele din Capitală nu ar trebui să dispară total, dar să activeze sub controlul Primăriei, transmite CURENTUL cu referire la interviul acordat pentru tribuna.md.

Ruslan Codreanu menționează că ar fi incorect ca gheretele să fie cu totul eliminate din două puncte de vedere – aspectul orașului și oamenii care activează în acest tip de comerț.

„Viziunea mea personală cu gheretele e că sunt două puncte de vedere care trebuie luate în calcul: una este cum arată orașul, doi – oamenii care sunt angajați în comerțul acesta stradal. Nu putem veni cu măsuri drastice, ca să eliminăm toate gheretele. Deci, nu ar fi nici corect, pentru că până acum cumva s-a dezvoltat acest segment de activitate economică și este incorect să lași în afară, pe stradă oamenii care au fost angajați în acest segment. Noi acum discutăm cu CMC, luând experiența altor țări, să stabilim locurile unde trebuie să fie amplasate gheretele.

Noi, ca și Executiv, trebuie să facem modelul de gherete, cum ar trebui ele să arate toate și noi să le dăm în arendă agenților economici. Deci, noi ca și municipiu să câștigăm bani din arendarea spațiului, dar și a gheretei respective pe locuri special amenajate, uniform. Toate gheretele să fie într-o culoare, pe ele să scrie Primăria mun. Chișinău, așa cum este experiența altor țări, inclusiv să avem și venit din activitatea respectivă. Așa cum au fost până acum, că la unele intersecții avem câte 13-14 gherete, nu va mai fi. Nu doar pentru că le urăsc oamenii, dar pentru că suntem în anul 2017, când trebuie să avem grijă, inclusiv de aspectul estetic al orașului”, a spus Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților