[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vizită de nivel înalt la fabrica de procesare a cărnii „Rogob”
10 Octombrie
În contextul obţinerii de către Republica Moldova a statutului de ţară candidat la aderarea la Uniunea Europeană, dar şi alinierii cadrului legislativ în domeniul agriculturii şi industriei de procesare la standardele europene, pe data de 6 octombrie curent, fabrica de procesare a cărnii „Rogob” a fost vizitată de o delegaţie din componenţa căreia au făcut parte miniştri ai agriculturii din ţări membre ale UE, reprezentanţi ai Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene, delegaţi FAO şi WFP, reprezentanţi ai corpului diplomatic, dar şi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.
În cadrul vizitei, delegaţia a fost familiarizată cu tehnologiile moderne de procesare a cărnii, fiind vizitate toate secţiile de producere de la fabrică.
Delegaţia a fost plăcut surprinsă de cele mai moderne tehnologii implementate în procesul de producere, cât şi de standardele înalte de calitate a produselor finite. Ministrul Agriculturii din Germania a apreciat în special tehnologiile performante germane implementate la fabrică, menţionând că pentru el aceasta a fost o surpriză plăcută.
„Am demonstrat că posedăm toată infrastructura necesară, dar şi că avem implementate deja toate bunele practici europene pe partea ce ţine de tehnologizare, automatizare a proceselor şi implementare a proiectelor de eficienţă energetică. Aceasta ne va ajuta enorm în realizarea obiectivului pe care-l avem – de a efectua exporturi de produse procesate din carne pe piaţa europeană”, a declarat Igor Roşca, fondatorul „Rogob” SRL.
La rândul său, Ludmila Gogu, administratoarea „Rogob” SRL, s-a arătat convinsă că această vizită va impulsiona acţiunile autorităţilor, dar şi a business-ului îndreptate spre implementarea bunelor practici de producere, astfel încât accesul pe piaţa de consum a UE să aibă loc în viitorul cel mai apropiat.
Inapoi la arhiva noutaților