[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitalie Vrabie a participat la sesiunea extraordinară a Consiliului Organizaţiei Mondiale a Vămilor
18 Decembrie

Serviciul Vamal continuă consolidarea relațiilor de colaborare internațională și familiarizarea cu cele mai bune practici în domeniul administrării vamale, prin participarea la cele mai importante reuniuni, convocate de Consiliul Organizației Mondiale a Vămilor (OMV). Continuitatea  acestei practici a fost asigurată prin participarea, în perioada 14-15 decembrie 2017, a Directorului General al Vămii, Vitalie Vrabie la cea de-a 131-a sesiune a Consiliului OMV, desfășurată la Bruxelles, transmite CURENTUL.

Consiliul OMV este organul suprem de luare a deciziilor în cadrul organizației, la sesiunile căruia participă conducătorii administraţiilor vamale din cele 181 state membre, fiind abordate cele mai actuale subiecte strategice ce vizează facilitarea și securizarea comerțului internațional.

Cea de-a 131-a sesiune a Consiliului a fost una extraordinară, fiind convocată ca urmare a subiectelor privind guvernarea organizației, rămase spre examinare după sesiunile 129/130, care au avut loc în perioada 6-8 iulie a.c.  Astfel, în cadrul sesiunii, au avut loc alegerile pentru ocuparea funcției vacante de Vice-secretar General al OMV, fiind înregistrați candidați din Camerun și Mexic. Conform rezultatelor votării, noul Vice-secretar General al OMV a devenit Ricardo Treviño Chapa, Director General al administrației vamale din Mexic.

De asemenea, participanții au discutat propunerile de subiecte pentru agenda sesiunii a 132-a a Consiliului OMV, preconizată pentru 28-30 iunie 2018.

Totodată, cu ocazia desfășurării evenimentului, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a avut discuții cu conducătorii și reprezentanții administrațiilor vamale din Ucraina, Lituania, Japonia, Italia, Georgia și Finlanda, în cadrul cărora părțile au avut posibilitatea să convină pentru dezvoltarea colaborării instituite, prin identificarea unor noi direcții de interacțiune.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților