[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt al PDM: „Nu am auzit despre careva candidați care ar putea fi selectați pentru circumscripțiile uninominale”
16 Iulie

Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), este de părere că selectarea candidaților pentru circumscripțiile uninominale, nu neapărat de către PDM, va duce la apariția unor noi politicieni, transmite CURENTUL.

Vitalie Gămurari spune că PDM încă nu a început selectarea candidaților.

„La moment nu am auzit nimic despre careva candidați care ar putea fi selectați pentru circumscripțiile uninominale. Totodată, în procesul de selectare sunt sigur că se va ține cont de autoritatea persoanei respective, de dorința sa de a se implica în viața politică, dar și de integritatea acesteia. Bazându-mă pe practica altor state, nu exclud nici posibilitatea acordării susținerii unor candidați independenți, în contextul în care viziunile acestora asupra dezvoltării societății moldovenești vor coincide cu cele ale Partidului Democrat. Referitor la ultima abordare, atenționez că este opina mea personală, care poate să nu reflecte întocmai viziunea partidului. Cert este, că selectarea candidaților pentru circumscripțiile uninominale, nu doar de către Partidul Democrat, va duce la apariția unor noi politicieni, care inevitabil vor îmbunătăți climatul politic în Republica Moldova”, a spus Vitalie Gămurari în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților