[ X ]
[ X ]
[ X ]
Visezi la Oceanul Indian pe timp de pandemie? Zanzibar e noua destinație luată cu asalt de moldoveni!
4 Decembrie

Deși e pandemie, vacanța de iarnă se apropie, iar interesul moldovenilor pentru diferite destinații e în creștere. Agențiile de turism din Republica Moldova au lansat o ofertă care devine din ce în ce mai solicitată – Insula Zanzibar. Aceasta este situată în Oceanul Indian și se consideră cel mai bun loc pentru Safari.

Contactați de reporterul CURENTUL, mai multe agenții din capitală ne-au prezentat obiectivele turistice, precum și ofertele lor pentru destinația respectivă.

„Zanzibar este un arhipelag din Tanzania și include 75 de insule mai mici. Este cunoscută nu doar pentru plajele albe, lume subacvatică extrem de frumoasă, pentru monumentele istorice si arhitectură, dar și pentru faptul că este locul de naștere al lui Freddie Mercury”, au comunicat reprezentanții Voiaj.md.

„Insula cuprinde mai multe obiective turistice, printre care Stonetown (Orașul de piatră din Zanzibar). Vechiul Fort, Casa Minunilor, Palatul Poporului, Casa legendarului explorator Livingstone sunt cele mai populare și mai vizitate locuri. În Stonetown, turiștii pot vizita și pitorescul bazar Zanzibar, să se plimbe pe străzile șerpuite din est, printre vechile case cu porți decorate cu sculpturi deosebite. Alte obiective solicitate sunt Peșterele Kondoa, precum și Ruinele Songo Mnara și Kilwa Kisiwani. De asemenea, insula conține rezervații natural incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Parcul Național Kilimanjaro, Rezervația naturală Selous și Parcul Național Serengeti”, au adăugat ei.

Referitor la modul de deplasare, reprezentanții ne-au relatat că există două posibilități de zbor în Zanzibar: din Chișinau (zbor cu escala în Istanbul), prețul căruia începe de la 1 620 dolari și din Kiev (zbor direct), care costă de la 940 dolari pentru o persoană.

Ofertele pentru vacanță includ: zborul, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazare 7 nopți/8 zile în cameră dublă, cu tipul de pensiune „All Inclusive” și asigurare medicală COVID-19.

De asememena, reprezentanții unei alte agenții de turism, Tur-Magazin.md ne-au comunicat că plaja din Zanzibar se numără printre cinci cele mai frumoase plaje din lume.

„Se spune că insula are cel mai alb și mai fin nisip din lume. Destinația conține un interesant program de excursii, datorită istoriei antice și celei mai bogate flore, faune și vieți marine”, au specificat ei.

Chiar dacă la intrarea în Zanzibar nu se cere testul la Covid-19, acesta este obligatoriu în cazul în care turiștii aleg deplasarea din Kiev. Agenții recomandă acestor persoane să facă testul cu 2-3 zile înainte de plecare, pentru a putea intra pe teritoriul Ucrainei. Totodată, este necesar de menționat că pentru vacanța în Zanzibar vizitatorii trebuie să dețină viza în valoare de 50 euro.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților