[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viorel Godea: Politica bugetar-fiscală, pentru noi, mediul de afaceri, e un indicator cum va evolua sau involua cadrul legal fiscal
19 Iulie

În cadrul unui interviu pentru www.curentul.md, Viorel Godea, director general al companiei „Lagmar Impex”, a fost întrebat „Dle Godea, într-o serie de interviuri pe care le-aţi acordat relativ nu demult aţi pus un diagnostic destul de interesant situaţiei economice actuale şi proceselor prin care trece ţara. De aceea, acum, când suntem în aşteptarea noii politici bugetare-fiscale, aş vrea să vă rog să anticipaţi puţin şi să ne spuneţi cum credeţi că va fi acest document, atât de mult aşteptat de către mediul de afaceri şi nu numai?!..”.

„Aveţi dreptate când spuneţi că e un document aşteptat, pentru că, în momentul în care vom lua cunoştinţă de el, vom şti cum să ne facem strategiile pe termen scurt şi mediu. Politica bugetar-fiscală e documentul care, în primul rând, pentru noi, mediul de afaceri, e un indicator cum va evolua sau involua cadrul legal fiscal în perioada imediat următoare. Atunci când ştim regulile de joc în plan social, noi putem deja să calculăm alţi indicatori, cum ar fi: valoarea investiţiilor, amploarea proiectelor, numărul de locuri de muncă etc. În al doilea rând, politica bugetar-fiscală este pentru noi şi o bază pentru analize preventive despre cum va evolua situaţia în domeniile conexe, cum se va răsfrânge aceasta asupra consumului şi a capacităţii de cumpărare a oamenilor, cum va evolua/involua piaţa internă pe anumite segmente etc. Astfel, cumulând şi analizând toţi aceşti factori, obţinem un tablou general care, fie ne determină să avem alte abordări de business decât cele iniţiale, fie să le ajustăm pe cele existente deja”, a declarat omul de afaceri.

Viorel Godea a mai spus că crede că politica bugetar-fiscală „va reflecta realităţile pe care le trăim de ceva timp, iar acestea, din păcate, nu sunt cele mai bune sau care să genereze prea mult optimism pentru perioada imediat următoare”.

Inapoi la arhiva noutaților