[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viorel Cibotaru pune punctele pe „i” privind plecarea din fruntea PLDM
10 Septembrie

Viorel Cibotaru a anunțat, astăzi, prietenii, într-o postare de pe o rețea de socializare, că, ieri, a cerut, în mod statutar, deputaților Congresului VIII, Extraordinar al PLDM, să accepte demisia sa de onoare din funcția de Președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, pe care o deținea din 18 iunie 2016, informează CURENTUL.

Viorel Cibotaru a scris că, în raportul despre activitatea partidului în ultimii doi ani, a declarat că pentru el cel mai mult contează necesitatea de a păstra unitatea partidului.

„Dorința de a nu ne lăsa cuprinși de disperare, de a menține un loc central în politica din Republica Moldova, de a contribui eficient la restabilirea democrației, de a continua să fim parte a mișcării de rezistență. În ultimii doi ani am reușit să păstrăm vie cauza care ne unește, să păstrăm flacăra speranței pentru un viitor european mai bun al țării noastre, să ne păstrăm pe noi înșine cu identitatea ce ne diferențiază calitativ de oponenții noștri politici. Pentru majoritatea colegilor decizia mea nu a fost o surpriză. Am ajuns la ea ca urmare a unui proces intens de consultări și discuții interne, discuții ce vizează tactica și strategia dezvoltării partidului, a participării noastre în viitoarele scrutine electorale, construcția unor parteneriate politice eficiente. Sper ca această decizie colectivă să semnifice o schimbare majoră în conducerea PLDM, să ofere șanse de afirmare a unor lideri noi, să transmită un mesaj agreabil în societate și să contribuie la consolidarea imaginii și capacităților de luptă a Partidului Liberal Democrat din Moldova”, a scris Ciubotaru.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților