[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viorel Cernăuțeanu, despre protestul fermierilor: Cu regret s-a constat că, atât organizatorii, cât și o parte din participanți au neglijat propriile declarații
24 Noiembrie

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cadrul unui briefing, a declarat că, conform declarației prealabile a organizatorilor protestului fermierii, erau unele prevederi foarte clare, inclusiv deplasarea și amenajarea la periferia capitalei – la 22 noiembrie, iar spre centru se vor deplasa – la 23 noiembrie. „Vreau să precizez că, în calitate de conducător al Poliției Naționale, avem obligația de a respecta drepturile tuturor celor care participă la orice întrunire, dar trebuie să ținem cont că, în afară de drepturi, participanții la întruniri au și obligații”, a spus oficialul.

Șeful Poliției a spus că de la bun început a mizat pe buna încredere și responsabilitatea organizatorilor.

„Cu regret s-a constat că, atât organizatorii, cât și o parte din participanți au neglijat propriile declarații, pe care trebuiau să și le asume. E regretabil și pe înțelesul meu că unii lideri au spus că „anterior s-au comis astfel de fapte ilegale și nu s-a întâmplat nimic”. Deci, noi trăim într-o țară de drept și trebuie să respectăm cadrul legal”, a subliniat el.

Viorel Cernăuțeanu a mai spus că, pe parcursul celor două zile, au fost constatate o serie de încălcări.

Totodată, el a subliniat că polițiștii vor fi la datorie pentru a asigura buna desfășurare a întrunirii, precum și ordinea și securitatea publică. 

„Noi de atâta timp vorbim de securitate în traficul rutier, dar în același timp noi punem în pericol securitatea traficului rutier, atunci când facem acțiuni necoordonate, neplanificate și negândite – de a bloca traseul, de a crea pericol de accidente…”, a mai spus conducătorul Poliției.

Inapoi la arhiva noutaților