[ X ]
[ X ]
[ X ]
Violeta Ivanov, despre conflictul transnistrean: „Am putea dezvolta așa o formă de reintegrare…”
20 Octombrie

Candidatul Partidului Șor la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, menționează că Transnistria ar putea avea un statut similar cu Găgăuzia, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Violeta Ivanov spune că și-ar dori să fie rezolvat acest conflict.

„Noi am putea dezvolta un statut similar cu Găgăuzia, am putea discuta, am putea dezvolta chiar așa o formă de reintegrare, deoarece sunt și comisii chiar și la nivel de parlament, și la nivel de guvern cu participarea partenerilor de dezvoltare, diferitelor instituții internaționale unde se discută cum am putea să soluționăm conflictul respectiv, dar eu mi-aș dori foarte mult, mai ales ținând cont de faptul că bunica mea a trăit acolo și acolo a rămas și o căsuță pe malul Nistrului unde noi, nepoții, toți nepoții veneam. În Grigoriopol, Delacău, mergeam la mormântul bunicii și deja de mulți ani nu pot să merg încolo.

De asemenea, politiciana consideră că sunt scheme la mijloc.

„Deci, aici încă mai este o chestiune la mijloc pe care o cunoaște toată lumea, acele scheme care sunt, chiar le-aș considera destul de dubioase, care îi aranjează și pe cei de la Chișinău, și pe cei de la Tiraspol. Păi iată atunci când aceste scheme vor fi tăiate, rupte, eu cred că situația mai repede o să se soluționeze”, mai spune Violeta Ivanov.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților