[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vinurile moldovenești cuceresc portughezii. Detalii de la promotorul Simion Croitoru
2 Iunie

Pentru prima dată, în Portugalia, a avut loc degustarea de vinuri moldovenești într-o companie privată, la multinaționala franceză „La Redoute”. Funcționarii companiei au avut ocazia să cunoască o gamă mare de produse de la mai mulți producători moldvoveni, vinuri cu adevărat nobile care au fost apreciate la cel mai înalt nivel.

Promotorul vinurilor moldovenești în Portugalia este omul de afaceri Simion Croitoru, care se ocupă de acest lucru deja de 3 ani. Fiind stabilit în Portugalia din anul 2000 ăncearcă să promoveze țara „cu ce are mai valoros”.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Simion Croitoru, ne-a spus mai multe detalii despre degustarea din cadrul „La Redoute”.

„Am fost numit și vânzător de nisip în deșert, deoarece Portugalia este, la fel, mare producător de vinuri.

După mai multe participări la evenimente vinicole, recent am fost invitat să fac o prezentare de vinuri la compania „La Redoute”. În jur de 35 de persoane au cunoscut și, totodată, au apreciat înalt vinurile noastre, portughezii deja având o cultură de consum a vinului de calitate”, ne-a spus Simion Croitoru.

Simion Croitoru spune că toate vinurile noastre sunt de apreciat, dar și ne-a spus cum evoluează faima acestora printre portughezi.

„Trei ani în urmă pentru prima dată un vin moldovenesc a fost introdus într-o rețea de hipermarkete, cea mai prestigioasă fiind „El Corte Ingles”. Din acel moment facem diferite degustări pentru a oferi posibilitate portughezilor să ne cunoască vinurile. Plus participăm la toate evenimentele vinicole în măsura posibilității. Portughezii ne laudă vinul, dar și noi promovăm numai pe cel de calitate. Participăm la concursurile care au loc pe teritoriul Portugaliei. Chiar zilele trecute am primit răspunsul de la ultimul concurs unde am înregistrat vinuri. 100% medaliate, 6 din 6”, ne-a spus domnul Croitoru.

Portughezii zic că „…nos associamos os vinhos moldavos com o Simion”, ceea ce înseamnă că „ei asociază vinurile moldovenești cu Simion Croitoru”.

Potrivit acestuia, promovarea vinurilor a început cu Chateau Vartely, ulterior promovându-se celelalte existente pe piața portugheză.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților