[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vinăria Mileștii Mici va găzdui competiția sportivă „Mileștii Mici Wine Run”
18 Ianuarie

Vinăria Mileștii Mici va găzdui, la 20 ianuarie, prima competiție sportivă din anul 2019 – „Mileștii Mici Wine Run”, transmite CURENTUL.

Participanții la cursa de alergare urmează să depășească o distanță de 10 km la o adâncime de 80 de metri sub pământ, ceea ce face acest eveniment sportiv să fie unic în toată Europa.

Startul general al cursei este programat pentru ora 11:00.

„Mileștii Mici Wine Run 2019” se desfășoară cu scopul de a populariza stilul sănătos de viață și de a promova Moldova ca destinație turistică. Competiția este internațională și atrage nu numai atleți amatori și profesioniști, ci și turiști din țări străine, cum ar fi: România, Ucraina, Marea Britanie, Rusia, Turcia, Olanda, Polonia, Elveția, etc.

Punctul culminant al evenimentului va fi degustarea celor mai populare soiuri de vinuri moldovenești ale mărcii comerciale Mileștii Mici, precum și a celor mai delicioase bucate naționale din bucătăria moldovenească. Participanții la competiție se vor putea bucura de o mulțime de locuri interesante de-a lungul întregului traseu. În afară de butoaiele de vin, în unele secțiuni ale galeriilor subterane ale vinăriei Mileștii Mici vor fi niște pereți decorați în stilul tradițional moldovenesc. De asemenea, de-a lungul traseului vor fi stabilite puncte speciale, care vor reflectă cultura și tradițiile poporului moldovenesc.

Finaliștii și câștigătorii competiției vor primi medalii și certificate, precum și alte cadouri din partea sponsorilor.

Cursa este organizată de către organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite – 999.md. Competiția se va desfășura sub patronajul producătorului de vinuri de calitate Mileștii Mici, precum și a brandului turistic național „Tree of Life” (Arborele vieții).

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților