[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viitorii ofiţeri de informaţii şi securitate au depus Jurământul de credinţă Patriei
12 Septembrie

O nouă generaţie de ofiţeri de informaţii şi securitate au depus, astăzi, Jurământul de credinţă Patriei, transmite CURENTUL.

Ceremonia a avut loc, în premieră, în faţa monumentului dedicat eroilor organelor securităţii statului, inaugurat anul curent, de Ziua Memoriei, în Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Conform tradiţiei, solemnitatea se desfăşoară odată cu sărbătorirea Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate,, Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, care la 10 septembrie curent a marcat 15 ani de la creare, şi inaugurarea noului an academic.

În mesajul său, Mihai Balan, director al SIS, și-a exprimat aprecierea față de hotărârea și curajul studenților de a alege să activeze în domeniul informațiilor. Dumnealui a vorbit despre condițiile fără de care nu poate fi garantată o carieră de succes în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, complexitatea profesiei şi caracterul confidenţial al activităţii de intelligence.

Tot în cadrul evenimentului, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate  a felicitat corpul didactic cu ocazia aniversării a 15-a a Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate, exprimând gratitudine pentru rolul esenţial de a forma o resursă umană de calitate, capabilă să răspundă dezideratului instituţiei de a asigura securitatea cetăţeanului, societăţii şi statului.

În alocuţiunea sa, Valeriu Furdui, rector al INIS, a îndemnat tinerii să de-a dovadă de perseverenţă, onestitate, multă responsabilitate pentru a obţine rezultate bune la învăţătură ca să poată  performa în profesie. Dumnealui   a urat putere de muncă profesorilor Institutului pentru a reuşi formarea unor specialişti de valoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților