[ X ]
VIDEO//Irina Vlah, despre problema transnistreană: După consultări cu reprezentanții administrației de la Tiraspol și cu partenerii externi, voi propune un plan concret
11 Octombrie
Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, afirmă că, Programul său electoral prevede acțiuni concrete privind rezolvarea problemei transnistrene. 
Într-un mesaj video postat pe canalul său de Telegram, Irina Vlah spune că, viitorul Moldovei este de neconceput fără regiunea transnistreană.
„Actualul guvern a refuzat dialogul cu Tiraspolul. În contextul unui război într-o țară vecină, conducerea Moldovei urmărește cu indiferență încercările de a atrage regiunea într-un conflict sângeros. Sandu permite deschis integrarea în Uniunea Europeană fără malul stâng. Asemenea idei contravin Constituției și eu, în calitate de președinte, le voi suprima cu strictețe. Nu avem altă cale – doar o rezolvare pașnică a conflictului. Pentru aceasta voi lua toate măsurile necesare”, afirmă ea.
Politiciana mai promite că va asigura o comunicare constantă la nivelul Președintelui Republicii Moldova cu liderul regiunii transnistrene.
„Voi crea un grup de lucru bilateral care va identifica toate obstacolele din dialog și va propune soluții concrete pentru eliminarea acestora. După consultări cu reprezentanții administrației transnistrene și cu partenerii externi, voi propune un plan concret pentru rezolvarea problemei transnistrene. La Chișinău și Tiraspol locuiesc cetățeni ai Republicii Moldova. Voi deveni președintele care va face posibil ca Nistru să devină un simbol al păcii și al unității. Votați cu inima!”, a precizat viitorul posibil Președinte.

Inapoi la arhiva noutaților