[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Veteranii de război protestează la Guvern (update)
2 Martie

Consiliul Național al Veteranilor de Război protestează, în aceste momente, în Piața Marii Adunări Naționale, transmite CURENTUL.

Veteranii solicită demisia Guvernului și scandează mai multe lozinci: „Jos trădătorii!”, „Noi nu cedăm!”.

De menționat că, protestatarii au ajuns la intrarea Guvernului, care e păzită de polițiști.

Anterior, Consiliul Național al Veteranilor de Război și-au exprimat convingerea și îngrijorarea că statul e capturat de interese private și banul public e gestionat defectuos, iar interesele și necesitățile veteranilor de război nu sunt apărate de autorități.

UPDATE 11:55: Un reprezentant al veteranilor a declarat că l-a așteptat pe Premierul Chicu în antreu, dar la discuții cu el a ieșit consilierul Prim-ministrului.

„Ne-au spus peste fiecare 5 minute că Premierul va veni. A ieșit un consilier de-al său, Dragancea, și ne-a întrebat cine suntem noi. Noi suntem poporul, cei pe care ei îi reprezintă. Noi am înaintat cerințele noastre pe 10 februarie, am fost ignorați. Am vrut să discutăm, să asculte ce dureri avem. Noi nu suntem ca acei care au milioane și se numesc veterani. Nu știm cu cine am vorbit în antreul Guvernului. Ei ne consideră prostimea, ei sunt boieri. Am fost bruscați cu diferite cuvinte și prostii”, a menționat un veteran.

Veteranii cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru că nu a ținut un minut de reculegere la ședința de săptămâna trecută a Parlamentului în memoria celor căzuți și demisia întregului Guvern.

UPDATE 12:00: Protestatarii strigă: „Jos Dodon!”, „Demisia!”.

UPDATE 12:10: „4 ani de zile Dodon ne spune că va face amnistia, care amnistie? Ne spune că va deschide exportul în Rusia, care export? Întrebați oamenii care au stat acolo și au luptat, de unde tancurile? Întrebați de unde găgăuzii aveau automate și erau înarmați până în dinți, de unde? De ce SIS-ul nu s-a clarificat până acum cu acest aspect?”, se întreabă unul dintre participanții la protest.

UPDATE 12:25: „Ne spun deja de câteva ore că Premierul va ieși în câteva minute sau cineva dintre vicepremieri. Ne spun că Prim-ministrul are agendă încărcată. Ne întrebăm ce poate fi mai important decât poporul, care a creat practic acest stat. Noi am cerut ca Aureliu Ciocoi să-și ceară scuze de la noi, el pe ascuns și-a cerut nu știu de la cine. Noi nu mai vrem scuze, vrem demisia acestuia! Guvernul trebuia să ia act de declarațiile lui Ciocoi și să-l dea afară. Jos Ciocoi și după Jos Guvernul”, a menționat Andrei Eremia, veteran.

De asemenea, veteranii solicită instituirea unei direcții sau departament cu buget aparte care va reprezenta veteranii.

UPDATE 13:10: Reprezentanții veteranilor merg din nou în holul Guvernului, pentru a aștepta să iasă cineva la discuții cu ei. Au luat cu ei și reprezentanți ai presei.

UPDATE 13:50: La discuții cu protestatarii a ieșit ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care a menționat că o parte din prevederile solicitate de veterani au fost soluționate, altele se află în proces. „Noi suntem deschiși. Eu am dat telefonul meu oamenilor, am răspuns la orice apel, m-am întâlnit cu orice cetățean, când nu pot rezolva o chestie, așa și îi spun omului, dacă e în competența mea – rezolv. Pentru veterani am alocat 600 de locuri suplimentare la Spitalul Ministerului Apărării și multe altele”, a spus ministrul Gaiciuc.

De asemenea, Victor Gaiciuc consideră că nu este necesară demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pentru că „cu cât mai des schimbăm guvernarea, cu atât mai rău vom trăi”.

UPDATE 14:00: Protestatarii au decis că vor rămâne în continuare în stradă și pe parcurs vor decide ce vor face. De asemenea, manifestanții s-au împărțit în două grupe și au blocat semafoarele din ambele părți ale PMAN.

Inapoi la arhiva noutaților