[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un tânăr produce desene animate 3D despre Chișinăul din viitor
17 Aprilie

Un tânăr din Moldova produce desene animate 3D despre orașul Chișinău din viitor. Este vorba despre designerul grafic Andrei Spencer, care fiind pasionat de grafica computerizată, a realizat proiectul „Soulution”, informează CURENTUL.

Ideea de a anima orașul i-a venit întâmplător, după o încercare de a face un joc, ale cărui evenimente au loc la Chișinău, în 2222. Din motiv că nu a putut găsi programatori, a decis să reflecte singur imaginile, sub formă de animație. Prima scenă a apărut în vara anului 2019.

„Secvențele de film reflectă cum ar arăta Chișinăul peste 200 de ani și spune povestea personajului care trăiește în ea. Denumirea proiectului semnifică suflet și soluție și face referire la modul în care personajul principal moare, iar sufletul său se mută într-un alt corp, căutând ucigașii. Sunt foarte interesat să cercetez acest subiect al interacțiunii spiritualității și progresului tehnologic”, a menționat tânărul.

Pentru a realiza o scenă, designerul alege mai întâi locația, apoi caută fotografii ale zonei respective în Internet sau merge direct la fața locului și fotografiază din toate unghiurile de care are nevoie. Apoi urmează etapa de modelare a obiectelor prin programe speciale, de animare și redare. Tânărul mai postează periodic procesul de creare pe rețelele de socializare, pentru ca publicul să-l poată vizualiza.

„Scena mea preferată este întotdeauna cea la care lucrez la moment, deoarece este nouă pentru mine și încă nu m-am săturat de ea. În prezent lucrez la o scenă în care dronele zburătoare ne vânează eroul. Aceasta are loc în apropiere de Hotelul Cosmos și centrul Atrium din Chișinău. Mi-a fost foarte interesant să-l modelez, fiindcă am citit undeva că Atrium-ul este cea mai înaltă clădire din Chișinău”, a precizat Andrei Spencer.

Protagonistul planifică pe viitor să redea în animațiile sale cele mai cunoscute locații din Chișinău, până va ajunge la regiunea din centru, unde povestea va lua sfârșit.
De menționat că desenele animate din proiectul „Soulution” pot fi urmărite pe paginile de Instagram și Facebook ale artistului grafic.

Doina Buruiană

the last night in chisinau from and all i can say is on Vimeo.

Inapoi la arhiva noutaților