[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un șofer s-a ales cu amendă. Și-a expus riscului propriul copil
5 Iunie

În dimineața zilei de astăzi, monitorizând circulația pe traseul R1 Chișinău- Strășeni, inspectorii de patrulare au observat un Mercedes, care transporta un copil pe bancheta din față. Pentru a preveni o posibilă tragedie, polițiștii au stopat unitatea de transport, ca mai apoi să depisteze un șir de încălcări comise atât de conducătorul auto, cât și de pasagerul acestuia, transmite CURENTUL.

Șoferul, în vârstă de 31 de ani, originar din Nisporeni ignorând articolul cu privire la regulile de transportare a copiilor cu vârsta de până la 7 ani, a articolului privind transportul persoanelor, dar și pentru că pasagerul său nu avea centura de siguranță cuplată riscă o amendă de 3 300 de lei și 8 puncte de penalizare.

Polițiștii de patrulare au observat că pasagerul, care ținea pe brațe copilul conducătorului auto fuma chiar deasupra minorului, punându-i sănătatea în pericol. Pentru incălcarea articolului care prevede “…fumatul în mijloacele de transport private în care se află minori…”, bărbatului i-a fost aplicată o amendă în sumă de 1500 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare continuă să avertizeze conducătorii auto, dar și pasagerii acestora că sunt responsabili de transportarea minorilor în siguranță; să-și cupleze centura și să țină cont de securitatea și sănătatea celor din autovehicul. Și nu uitați că cea mai neânsemnată frână poate răni grav un copil.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților