[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Sediul poliției de frontieră „Olănești” a fost renovat
20 Decembrie

Sectorul Poliției de Frontieră Olănești are o nouă înfățișare, după un an de reconstrucție și de renovare a edificiului. Sediul a fost dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând celor 33 de polițiști de frontieră, care își duc serviciul în Sectorul dat, condiții excelente de muncă și echipament modern, transmite CURENTUL.

„Noul sediu este un simbol al celor mai bune lucruri pe care le poate oferi statul cetățenilor săi, dar și un simbol al motivelor pentru care trebuie să garantăm siguranță tuturor celor care au așteptări de la noi ca instituție a statului și ca garant al securității naționale.” a menționat șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari. La fel, dumnealui a precizat că noul edificiu este un exemplu demn de urmat, prin reconstrucția și altor sectoare ale Poliției de Frontieră.

Efectivul SPF Olănești a familiarizat invitații cu birourile spațioase și bine amenajate, a prezentat tehnica din dotare, mijloacele de transport și echipamentul special de lucru.

Șeful Poliției de Frontieră și omologul său ucrainean au fost primii oaspeți care au înscris în cartea de onoare urările de bun augur în activitatea de bază – securitatea frontierei, dorindu-le răbdare, putere de muncă și dezvoltarea continuă a capacităților pentru a face faţă provocărilor, riscurilor şi luptei cu infracţionalitatea transfrontalieră.

Sectorul a fost fondat în septembrie 2001 sub denumirea Pichetul de Grăniceri „Olănești”, iar sediul subdiviziunii a fost ales să fie amplasat la marginea de nord a localității, în apropiere de r. Nistru, într-un edificiu, menirea inițială fiind grădinița de copii. La ziua de azi, în responsabilitatea sectorului se află 35 km de frontieră cu Ucraina.

Lucrările de reconstrucție au demarat în septembrie 2016 și s-au finalizat la începutul lunii decembrie 2017, finanțarea fiind din bugetul de stat. Valoarea investiției a constituit circa 7 milioane de lei. Construcția reprezintă un ansamblu de imobile, format din bloc administrativ, 3 boxe pentru păstrarea și deservirea tehnicii auto-motorizate, 4 voliere pentru întreținerea și dresarea câinilor de serviciu, și mijloace autonome tehnico-sanitare moderne pentru întreținerea infrastructurii Sectorului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților