[ X ]
[ X ]
[ X ]
VIDEO Scuarul din fața C.C. „UNIC” trece printr-un proces de modernizare. Ce cred oamenii despre acest lucru
2 Mai

Cândva era unul din cele mai frumoase locuri din Chişinău, dar acum a ajuns într-o stare care nu corespunde imaginii spre care tinde urba – cea de capitală europeană dezvoltată. Este vorba despre scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”: havuz în stare deplorabilă, pavaj dezbătut, ţevi vechi la vedere. Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a mers la fața locului pentru a întreba trecătorii ce părere au despre zona adiacentă C.C. „UNIC” și cum ar vrea să arate după renovare.

„Mă plimb des prin zona centrală a oraşului şi vreau să vă spun că se vede deja cu ochiul liber că unele zone trebuiesc urgent modernizate, reamenajate. Lasă de dorit în special zona din faţa centrului comercial „UNIC” – dacă faci abstracţie de însuşi faţada renovată a magazinului, în rest totul miroase a sovietic, a ceva depăşit de timp. Nu doar că nu ţi se bucură ochiul, dar nici măcar nu ai unde să te odihneşti, să te recreezi ca lumea”, a remarcat Traian.

Lucrurile s-ar putea schimba dacă administraţia Centrului comercial va realiza proiectul de amenajare a zonei, aşa cum a anunţat mai devreme. Acest proiect a fost elaborat de către renumita companie Chapman Taylor – lider mondial în domeniul proiectelor mixte de dezvoltare urbană şi prevede inclusiv construcţia unui scuar modern, dar şi a unei parcări subterane cu circa 1000 de locuri.

Fiind întrebați cît de necesară e modernizarea scuarului din preajma „UNIC”, oamenii întâlniți ocazional prin zona centrală a orașului au răspuns:

„Nu e chiar frumos dezastrul acesta din centrul orașului, că nu suntem în Evul Mediu. Trebuie locuri de parcare, mașinile stau pe marginea drumului. Din punctul meu de vedere, asta nu-i normal”.

„E un loc simbolic și de aceea e important de renovat. Dacă se va moderniza locul, va fi frumos și pentru oraș, pentru tineri, copii”.

Compania Chapman Taylor s-a remarcat la nivel global, reușind să realizeze mai mult de 3000 de proiecte în peste 100 de țări din lume și au fost apreciați cu peste 300 de premii la nivel internațional. Printre exemplele de succes pot fi menționate proiecte ca: Zona Liverpool Waters (Marea Britanie), Media City Phase 2 în Manchester, planurile urbanistice realizate pentru Xiongan New Area Urban în China și multe altele.

 

Inapoi la arhiva noutaților