[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Salvatorii au intervenit pe mai multe trasee din țară
27 Februarie

Potrivit ultimelor informații operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în contextul condițiilor meteo de afară, echipele de salvatori și pompieri din țară au intervenit în această dimineață, la operațiunile de deblocare a mijloacelor de transport, în două cazuri, în orașul Vulcănești și raionul Căușeni, acolo unde au fost deblocate 4 mașini și un camion, în care se aflau mai multe persoane, transmite CURENTUL.

Acestea sunt în afara oricărui pericol. Alte operațiuni ale salvatorilor și pompierilor din țară nu au fost înregistrate, dar echipele sunt pregătite în continuare pentru acordarea ajutorului cetățenilor care vor fi în pericol. Mai mult, potrivit informației Serviciului Vamal, temporar a fost sistată activitatea postul vamal „Vulcănești”. Restricții de circulație sunt consemnate, începând de astăzi dimineață și prin postul vamal de tip debarcader „Cosăuți”, după ce ieri a fost sistată activitatea postului „Soroca”, din cauza podurilor de gheață care nu permit deplasarea bacului peste râul Nistru.

Către ora 12:00, potrivit informației Administraţiei de Stat a Drumurilor,în republică toate traseele naționale cât și accesul spre localități sunt practicabile. Tot în această perioadă de timp, localități deconectate de la energia electrică nu au fost înregistrate.

În orele după-amiezii, salvatorii și pompierii au mai intervenit în câteva cazuri de deblocare a mijloacelor de transport, după ce mai multe persoane au apelat Serviciul 901 pentru ajutor. Astfel, încă trei intervenții de deblocare, au fost înregistrate în orașul Rîșcani și în unele localități din UTA Găgăuzia. Situația în țară este monitorizată în continuare, fără localități deconectate de la energia electrică și fără drumuri cu dificultăți de circulație și acces. Angajații Administrației de Stat a Drumurilor, în număr de 92, cu 79 unități de tehnică, pe parcursul zilei au lucrat pentru aplicarea a 434 tone de material antiderapant.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților