[ X ]
[ X ]
[ X ]
VIDEO // Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, acuzat de utilizarea resurselor administrative în scopuri electorale
23 August

Primarul de Bălți Nicolai Grigorișin este acuzat de utilizarea resurselor administrative în scopuri electorale. Învinuirile vin din partea consilierului local Sergiu Burlacu, care a venit cu o adresare către reprezentanții întreprinderilor municipale și angajații primăriei, scrie NordNews.

Este o adresare către reprezentanții instituțiilor publice, întreprinderilor municipale, direcțiilor și secțiilor din cadrul primăriei municipiului Bălți. Ați observat că deja a început perioada electorală, în care reprezentanți politici se vor implica în acest proces electoral. Spre regret, de-a lungul timpului, instituțiile publice subordonate statului sau administrației publice locale, au fost folosite de către descendenți în scopuri electorale. O astfel de atitudine se atestă și la nivel local, unde, spre regret, domnul Nicolai Grigorișin, deja candidat anunțat pentru funcția de primar, a decis să utilizeze resursele administrative în scopuri electorale. Vreau să vă atenționez că vin cu o sesizare în adresa Comisiei Electorale Centrale prin care se atestă încălcări din partea domnului Grigorișin. Vorbesc despre utilizarea resurselor administrative și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese”, a declarat Burlacu.

În replică, unii consilieri locali l-au acuzat pe Burlacu de traseism politic după ce a părăsit rândurile Partidului Național Moldovenesc.

Noi am citit o postare pe facebook al lui Dragoș Galbur în care acesta a scris că Burlacu și-a vândut sufletul și trupul. Așa este?”, a întrebat Nicolae Cornieț, avocat.

Lăsați politica la o parte! Ați venit aici în calitate de consilier. Trebuie să facem o solicitare cu privire la cumpărarea consilierilor municipali cu sume mari de bani. Eu știu că o solicitare la Procuratura Anticorupție pe numele lui Burlacu deja este”, a adăugat Cristina Craevscaia-Derenova.

Amintim că, pe 12 august, Sergiu Burlacu a anunțat că aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Sergiu Burlacu a devenit consilier municipal în CMB în urma alegerilor locale din 2019, fiind ales pe listele Partidului Unității Naționale. Recent, PUN a fuzionat cu PLDM – decizie votată în cadrul congresului celor două formațiuni.

Inapoi la arhiva noutaților