[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Polițiștii de Frontieră au depistat bunuri în valoare de peste 3 mln de lei
1 Martie

Bunuri, în valoare de 3 milioane de lei, fără acte de însoțire și asupra cărora există bănuială că sunt introduse ilegal în R. Moldova, au fost reținute de polițiștii de frontieră, în cadrul unei percheziții domiciliare, transmite CURENTUL.

Ofițerii de investigații din Direcția regională Nord au intrat în posesia unei informații precum că pe segmentul din responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră „Larga” sunt introduse din Ucraina în Republica Moldova, cu abateri de la legislația vamală, diferite mărfuri în cantități comerciale. Conform schemei infracționale, bunurile erau stocate în satele din apropierea frontierei de stat, ulterior transportate în alte localități din nordul R. Moldova, în vederea realizării.

În baza informațiilor acumulate și fiind pornit procesul contravențional pe acest fapt, la data de 28 februarie curent, polițiștii de frontieră au descins în mai multe locuințe din r-nul Briceni. În rezultat, la domiciliul unui locuitor al s. Larga, s-a depistat o cantitate considerabilă de mărfuri fără acte de însoțire, asupra cărora exista bănuială că au fost introduse în Republica Moldova, în mod fraudulos. Printre bunurile ridicate se numără 9 tone de miez de nucă și îmbrăcăminte în sumă de 2 milioane de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților