[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Poliția lansează campania de informare a programului „Supraveghere de Vecinătate”
10 Iunie

Inspectoratul General al Poliției, alături de partenerii săi. au lansat o campanie de promovare și informare a cetățenilor la nivel național privind programul „Supraveghere de vecinătate”, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentul, ce a avut loc la sediul sectorului de poliție nr.3 din sec. Buiucani, renovat recent conform cerințelor și principiilor activității polițienești comunitare, a fost prezentat spotul video animat „Supravegherea de vecinătate”, realizat cu susținerea proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”.

Conceptul de Activitate Polițienească Comunitară, care presupune orientarea serviciilor polițienești spre nevoile cetățenilor, receptivitate la problemele comunității și o comunicare eficientă între polițist și comunitate, este una din prioritățile Poliției în cadrul Strategiei de Dezvoltarea a Poliției pentru anii 2016-2020. Implementarea acestuia este susținută de mai mulți parteneri de dezvoltare, cheie ai Poliție, inclusiv Ambasada Statelor Unite prin proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare” implementat de Institutul de Politici Publice, al cărui obiectiv este de a consolida securitatea comunitară prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească și susținerea procesului de modernizare a Poliției.

Programul „Supraveghere de Vecinătate” a fost inițiat în Moldova în anul 2015 cu susținerea societății civile Eco-Rezeni și se bazează pe conceptul – cel mai bun polițist este chiar vecinul tău – altfel spus, locuitorii unei comunități au grijă de securitatea unui altuia, implicându-se și informând poliția la necesitate, când observă ceva dubios în comunitatea în care trăiesc. Filosofia programului conține elemente proprii unei Activități Polițienești Comunitare.

Astăzi, în toate localitățile din țară există cel puțin un sector supravegheat de vecini (3052 sectoare și 31 978 membri și lideri de sectoare). Prin intermediul campaniei de promovare lansate, Poliția își propune să extindă numărul sectoarelor supravegheate de vecini în fiecare localitate din țară. Cu această ocazie, în cadrul evenimentului, a fost lansat un nou sector supravegheat de vecini, în sectorul Buiucani din or. Chișinău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților