[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Poliția Capitalei continuă informarea cetățenilor privind măsurile de respectare contra COVID-19
24 Noiembrie

În vederea respectării prevederilor Comisie Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19, angajații Poliției Capitalei, continuă informarea cetățenilor privind respectarea măsurilor ce se impun de către autorități, transmite CURENTUL.

Polițiștii zilnic patrulează străzile, curțile blocurilor de locuit, zonele de agrement și cele unde persistă un flux crescut de persoane. Forțele de ordine informează și duc discuții cu cetățenii cât și cu agenții economici despre măsurile de prevenire contra COVID-19, că purtarea măștii medicinale este obligatorie atât în spațiile deschise cât și închise. Totodată din automobilele de serviciu sunt difuzate mesaje sonore informative.

Pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică de către cetățeni, va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală.

În acest context, Poliția Capitalei recomandă cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19:

Purtați masca în transport public, centre comerciale, spații închise, acolo unde nu este posibil de respectat distanța fizică de 1 m.
Evită locurile aglomerate.
Masca trebuie să acopere gura și nasul.
Evită să atingi masca, nasul ori ochii.
Dă masca jos atingând doar prinderile sale și depoziteaz-o într-o pungă.
Dezinfectează-ți mâinile după ce atingi masca.
Nu scoate masca pentru a vorbi cu alte persoane sau pentru alte acțiuni.
Nu permite altor persoane să folosească masca pe care ai folosit-o tu!

Inapoi la arhiva noutaților