[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Platforma DA în CMC bate alarma: Demontarea abuzivă a panourilor publicitare va duce la intentarea proceselor de judecată
18 Decembrie

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr din Consiliul Municipal Chișinău susțin că, demontările abuzive ale dispozitivelor publicitare din capitală vor duce la intentarea proceselor de judecată în instanță. Despre aceasta s-a vorbit la ședința de dezbateri privind noul Regulament pentru publicitate.

Aliona Doroș, Vicepreședintele Fracțiunii Platforma DA în CMC, a declarat în cadrul ședinței CMC Chișinău că Platforma DA optează pentru ordine în municipiul Chişinău concomitent cu modernizarea oraşului, inclusiv în domeniul publicităţii exterioare şi aspectul clădirilor.

„Considerăm că impunerea noilor condiții peste noapte nu este o procedură legală, echitabilă. În acest context condamnăm metodele de șantaj și amenințări utilizate în ultimul timp de Primarul Ion Ceban atât în adresa consilierilor municipali, cât și în adresa agenților economici vizați de problemă”, a declarat Aliona Doroș.

Ea afirmă că există riscul ca Primărie să fie atrasă în numeroase procese de judecată.

„Există o procedură legală, un dialog instituțional cu contribuabilii, deoarece fiecare abuz comis are ca consecință intentarea proceselor de judecată în instanță, pe faptul demontărilor abuzive a dispozitivelor publicitare. Prejudiciile vom fi nevoiți să le achităm din Bugetul municipal, niște cheltuieli nefondate, în loc să fie investite pentru dezvoltarea orașului nostru”, a spus ea.

În context, Platforma DA consideră că versiunea regulamentului propus necesită un șir de amendamente și modificări, care ar îmbunătăți implementarea regulamentului, în special la capitolul Dispoziții finale și tranzitorii, pentru a crea niște reguli clare atât pentru agenții economici, cât și pentru funcționarii din executiv, cu scopul de a evita interpretări tendențioase ale regulamentului sau orice fel de situații abuzive și de corupție.

De asemenea, Viceprimarul de ramură urmează să prezinte informația detaliată pentru următoarea ședință a CMC, o analiză punctuală referitor la situația actuală din domeniul publicității stradale, inclusiv rezultatele anchetei interne de serviciu inițiate în vederea stabilirii legalității autorizării amplasărilor dispozitivelor și demontările efectuate, existența litigiilor și planul de acțiuni care urmează a fi întreprinse în următoarele 6 luni după aprobarea regulamentului.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților