[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Peste o mie de kg de mezeluri fără termen de valabilitate depistate de polițiști la o întreprindere din Anenii Noi
21 Februarie

Ofițerii Direcției Investigare Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații și cei de la IP Anenii Noi, au efectuat măsuri de prevenire şi contracarare a ilegalităţilor în domeniul procesării cărnii, fabricării mezelurilor şi afumăturilor din carne, pe piaţa internă de consum, transmite CURENTUL.

Astfel, polițiștii împreună cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au verificat activitatea unei întreprinderi din orașul Anenii Noi.

În urma verificării, în secția de abatorizare a animalelor, s-au constatat grave abateri de la normele sanitare a modului de tranșare și păstrare a produselor din carne de porc. Astfel, un stoc de 1 580 kg (oase de porc – 840 kg, untură de porc – 192 kg, picioare de porc 520 kg, semifabricate – 30 kg), nu avea marcaje cu data fabricării și nici măcar termenul de valabilitate.

Produsele au fost depozitate la Subdiviziunea Teritorială Siguranța Alimentelor Anenii Noi, iar ulterior acestea urmează a fi distruse.

Valoarea totală a mărfii constituie aproximativ 23 700 lei.

În cazul în care vinovăția persoanelor implicate în această schemă va fi demonstrată, amenda va fi de până la 15 000 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților