[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Peste 3 mii kg de pește nimicite de polițiști. Agentul economic riscă amendă
5 Februarie

În cadrul măsurilor de prevenire şi contracarare a traficului ilicit de mărfuri şi produse, precum şi în asigurarea respectării drepturilor consumatorilor, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au depistat în oraşul Ialoveni un bazin acvatic unde era depozitat peşte viu în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă, care era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne, transmite CURENTUL.

Mai mult decât atât, cantitatea de peşte viu era păstrată în condiţii antisanitare şi ulterior era expusă spre vânzare în pieţele din capitală. În acest context, poliţiştii au depistat pe teritoriul pieţei centrale mai multe puncte de comercializare a peştelui viu fără acte de provenienţă care aparţineau aceluiaşi agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni cât şi reprezentanţii ANSA, care au întocmit actele de constatare.

Medicii din cadrul ANSA au emis decizie de nimicire a peştelui în cantitate de 3 570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum. Valoarea produselor ridicate constituie circa 120 mii lei.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie aplicată pedeapsa cu amendă în mărime de până la 15 mii lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților