[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Organizaţiile Round Table din Germania și Moldova au făcut o nouă donaţie pentru R. Moldova. E vorba de echipament medical!
28 Iulie

Organizaţia non-guvernamentală Round Table din Germania împreună cu Round Table Moldova a făcut o donaţie consistentă de echipament medical spitalelor din Republica Moldova şi persoanelor aflate în situaţii dificile, transmite CURENTUL.

În R.Moldova organizaţia este fondată de către Nicolae Chiroșca, Ion Crudu și Vasilii Satulov, Alexandru Gorbenco, fondator, Președinte al Round Table Moldova. Vicepreședinte este Valerii Nasalciuc.

Ofiţerul de presă al organizației, Timofei Stratanenco a oferit mai multe detalii despre donație, dar și acțiunile organizației.

„Ca ajutor umanitar au fost aduse patru TIR-uri în care am avut mai mult echipament medical, inclusiv scaun rolatoare, paturi, saltele, aparate de oxigen mobile, consumabile ca bonete, mănuşi, halate pentru vizitatori şi mobilier pentru camerele de aşteptare şi pentru camerele pentru pacienţi”, spune Timofei, în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la M1.

Conform spuselor sale, 2 din cele 4 TIR-uri cu donații au ajuns la beneficiarii din Găgăuzia.

„În ziua repartizării am primit mulţumiri şi mi s-a spus că este de o necesitate primordială, sunt nişte lucruri de care chiar este nevoie şi de care se duce lipsa. În primul rând, de aceleaşi paturi şi saltele. Aparatele de oxigen mobile aduse sunt cu mult mai de nevoie în acest moment din cauza efectelor virusului la momentul dat”, mai spune el.

Round Tabel Moldova și-a început oficial activitatea în 2017.

„De regulă, aşa proiecte se fac de 3-4 ori pe an. Începând cu echipament medical, cred că, avem de minim 2 ori pe an şi de Crăciun, iarna, avem Caravana de Crăciun, cum o numim noi pe loc, unde distribuim peste 30, aproape 40 de mii de cadouri pentru copii din absolut toată ţara. Un alt proiect implementat deja de câţiva ani este „Tabăra de vară pentru copii cu deficienţe auditive”, în care 40 de copii merg în fiecare vară în Germania”, a precizat Timofei Stratanenco.

El afirmă că echipa din R. Moldova este activă și dorită să facă cât mai multe fapte bune.

„Suntem o echipă de băieţi foarte tineri şi ambiţioşi în acelaşi timp, deschişi şi tot timpul liberi de a ajuta şi a fi gata în orice moment să meargă să ajute în orice proiect şi în orice tip. Fiindcă, în primul rând, Round Table este un club bazat, ca principiu pe prietenie şi în al doilea rând, pe calitate. Dar, ştiind că, fără prietenie numai faci nimic, nu poţi să faci de unul singur foarte multe. Oamenii care ne-au ajutat să deschidem organizaţia şi să pornim organizaţia în Moldova este Thomas Fuhrer. El este omul care, practic, vine cu ajutor în Moldova, de aproape 8 ani. El e acea persoană care ne-a îndemnat până la urmă să avem şi noi asociaţie aici pe loc, fiindcă de-a cursul anilor, vă d-aţi seama în timp de 8 ani, am strâns o echipă din care nicidecum nu am putut să nu facem aşa ceva. Mulţumim foarte mult lui Thomas Fuhrer şi echipei germane din asociaţia Round Table Germania, pentru ajutorul şi suportul de a ne deschide aici şi a face aceste lucruri frumoase. Nu terminăm aici, vor fi foarte multe proiecte şi întru-cât suntem tineri avem ambiţii şi planuri foarte mari”, a precizat el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților