[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) ONU Moldova a oferit asistență tehnică pentru lichidarea consecințelor ninsorii. Iată ce a fost donat
23 Aprilie

Odată cu înregistrarea situației excepționale în urma ninsorii din zilele de 20 și 21 aprilie curent, echipele de intervenție au acționat pentru lichidarea tuturor consecințelor în raioanele de sud și centru ale țării, inclusiv și mun. Chișinău. În acest context, Serviciul PC SE a făcut o adresare către Organizaţia Naţiunilor Unite, cu solicitarea de a oferi asistenţă tehnică, transmite CURENTUL.

Drept urmare, ONU Moldova a răspuns prompt la solicitarea dată, și prin intermediul organizaţiilor sale UNICEF, UNDP, UNFPA, UN Women şi UNAIDS, au mobilizat toate fondurile de suport la dezastre.

Respectiv, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a beneficiat de o donație, constituită din echipament care poate fi folosit în lichidarea consecințelor situației create. Respectiv, au fost donate 41 generatoare, 30 motoferăstraie și 10,5 tone combustibil, toate în suma de circa 900 mii lei.

Acest echipament va fi distribuit prin subdiviziunile Serviciului PC şi SE din raioanele afectate, fiind de mare ajutor pentru echipele de salvatori și pompieri care activează în regim non-stop, odată cu apelurile de urgență din partea cetățenilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților