[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) O echipă de salvatori au efectuat antrenamente la înălțime
3 Februarie

15 salvatori din cadrul Detașamentului căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au efectuat pe parcursul zilei de ieri antrenamente la înălțime, transmite CURENTUL.

Specialiști au avut drept scop ridicarea nivelului de performanțe în domeniul salvării oamenilor din clădirile supraetajate. Echipe compuse din protectori împotriva gazelor și fumului, alpiniști dar și cele de căutare salvare au făcut antrenamente pentru ași perfecționa deprinderile de evacuare și salvare a oamenilor din zone afectate a clădirilor supraetajate.

Salvatorii au folosit tehnici de alpinism, având misiunea de a combina cele trei echipe de intervenție pentru realizarea scopului final.

Antrenamentele sunt realizate pentru a desăvârși abilitățile specialiștilor în domeniu, întrucât pe lângă tehnici de alpinism aceștia trebuie să poată lucra în echipament de protecție contra gazelor și fumului, iar scopul final este de a salva sinistrații.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale doar în mun. Chișinău pe parcursul anului 2016, de către alpiniștii – salvatori au fost efectuate 56 de intervenții la înălțime pentru salvarea oamenilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților