[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Kapushon a lansat o piesă muzicală dedicatată victimelor deportărilor
4 Noiembrie

Rapperul Kapushon și-a surprins publicul cu o nouă producție muzicală. De data aceasta piesa este una emoțională și se numește „Prin ochii lui Ilie Vieru”. Videoclip-ul reflectă drama basarabenilor deportați, utilizând cadre din filmul moldovenesc „Siberia din oase”, de Leontina Vatamanu.

Contactat de reporterul CURENTUL, Marin Crețu (Kapushon) a relatat despre cum s-a format conceptul acestei lucrări.

„Ideea de a scrie despre deportări o aveam de mai mult timp, probabil de vreo doi ani. Dar am tot lasat-o pe mai apoi, fiindca este un subiect mai serios și trebuie abordat conștiincios. Vroiam să fac o piesă si un videoclip bun, din toate punctele de vedere”, a menționat rapperul.

El a specificat că piesa a fost scrisă acum, deoarece în perioada pandemiei nu se organizează concerte și, astfel, are mai mult timp pentru creație.

„Am lucrat la ea aproximativ o lună și jumătate, inclusiv text, orchestrație, înregistrare, filmare și editarea videoclip-ului. Nu știu ce m-a motivat. E parte din istoria noastră, o istorie dureroasă. Am vrut să nu se uite și, poate, să afle și cei mai tineri despre evenimentele tragice din trecut. Personal, am avut și un străbunel deportat în regiunea Chelyabinsk în 1941”, a adăugat Kapushon.

Piesa „Prin ochii lui Ilie Vieru” a impresionat internauții, înregistrând în câteva zile aproape 80 000 de vizualizări pe youtube.

Doina Buruiană, stagiară

foto: shok.md

Inapoi la arhiva noutaților